måndag 17 mars 2008

Ingen behöver få veta något

Det är rara dagar, som Heikki Vesa skulle uttryckt det. Jag är hemma med magsjukt barn och läser i tidningen att vår art kanske inte har mer än femhundra år kvar. Kan jämföras med de 160 miljoner år under vilka dinosaurierna levde. Jag dealar med informationen i den där tidningsnotisen genom att gå in på någon sajt där en arg DJ skriver vilken dålig och förkastlig leksak Pacemakern är. "Hoppas ni som köper den får den stulen och sedan står där på festen och ångrar att ni sålde er skivsamling för att köpa eländet." Eller något. Idag har jag putsat en massa ytor med rengöringsmedel och tvättat tre maskiner. Igår ordnade jag en liten olycka i maskin när jag tvättade en sak som innehöll jättemycket färg med en vit liten sak som inte längre var vit sedan efteråt. Vad otroligt förargligt det är att som man infria fördomar om män! Även om det sker i det tysta. I tvättstugan där det enda som händer är att man ser sig om och sedan knycklar ner sin giftbeigefärgade hallmatta i den blå plastgrejen och tänker att ingen någonsin behöver få veta något. Nu sover min son. Hoppas han inte spyr mer. "Varför spyr han jämt?" sa någon nyss till mig i telefon. Det är inte riktigt korrekt. Större delen av tiden gör han ju helt andra saker. Nyss låg han till exempel och såg helt blek och gullig ut och sa "Det killar i mina tassar." Nu har jag klippt ut saker ur tidningen och skall vika ännu mera tvätt.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du försöker göra en blond-bella? Du tänker att om du nämner pacemaker tillräckligt många gånger så måste dom ju ge dig en?

Efter en del youtuberesearch så måste jag erkänna att jag fortfarande inte insett storheten med pacemaker. Bortsett från att den är liten och fin. Det måste ju finnas massa dataprogram som är mer lätthanterade och omfattande än steggöraren? Typ Ableton Live eller det där scratch(?).

Största anledningen till att bära runt på en Pacemaker måste vara om man, helt oväntat, skulle befinna sig på ett schysst partaj med sprit, glada människor men inga skivor. Då kan man verkligen stajla. Sådant händer dock aldrig mig....

Dock tycker jag verkligen att du är värd en alldeles egen pacemaker om du det är det du vill ha. Tack för den bästa bloggen.
/ML

C sa...

Min son är också hemma och magsjuk och jag färgade även min tvätt igår till en slags leraktig färg. Detta p.g.a en liten brunsvart lädertoffel. Nu har jag köpt avfärgningsmedel och hoppas det funkar för plaggen ser deprimerade ut i sin nuvarande färgskala. Krya på er!

Jon Jefferson Klingberg sa...

Men Maja, du måste ju förstå att den kan vara ett portabelt alternativ till att ha två skivspelare och en mixer. Även för oss mp3-hatare. För vad kan den, om inte spela även högupplöst wav (eller vad det nu heter, när det är digitalt och inte lika komprimerat och dåligt som mp3) Sedan hör det till saken att jag är DJ av den skolan att jag gillar att forma ljuden med händerna. Och då går ju DJ:a via datorn bort fullständigt. Man måste ha något att skruva på. Jag anser att skruvandet på knappar och snabba regel-rörelser är viktigt. Och det verkar ju som om den är ganska användarvänlig där. Men framför allt är jag bara så himla lycklig för att det är första gången på flera år som det har kommit en pryl som jag på allvar inbillar mig att jag skulle bli lyckligare av att äga.

Anonym sa...

Jag hör dig mannen. Klart du ska skruva och ratta! För att DJ:a med dator brukar kännare tydligen rekommendera en MIDI-kontroller.
Se här vad Plastikmannen snurrar och vrider med en sådan:
http://www.ableton.com/_common/downloads/movies/live_6_for_djs.mov

http://www.ableton.com/_common/downloads/movies/live_6_hands_on_control.mov

Men jag är inte den som är den att säga att lycka inte kan levereras i en lyxig, svart låda.

Här är förresten en DJ som har reducerat DJ:andet till just knappvridning. Elaka tungor hävdar att New Order-medlemmen Peter Hook "DJ-mimar" till en gratis-CD som följde med MixMag. Vad vet jag..

http://www.youtube.com/watch?v=m01g4XnC_qU

/ML
http://sv.wikipedia.org/wiki/Maja_Lundgren

Anonym sa...

Äh, mina första två länkar fungerade ju inte alls. Den här fungerar bog bättre.

http://www.youtube.com/watch?v=G6RqDMDqWuY

/Maja

Jon Jefferson Klingberg sa...

Martina Lowden?

Tack för info om gamle Hooky!

Just sådant som gör en tisdag värd.