onsdag 26 september 2007

Om staden brinner och tiden faller


Eller förstört och förstört. Bara gjort mitt tillvaro litet sämre än vissa andras. Tänk om jag levt ett liv med bra internetanslutning. Hur jag hade kunnat ha det. Jag skulle hängt med vänner. Kollat på roliga YouTube-klipp. Beundrat deras Facebook-album. Kanske laddat ner en bra låt. Agenten hade kunnat spela WOW här. Jag kunde skött mina arbetsuppgifter hemifrån ibland. Inte levt i denna eksemtillvaro. För det är så det känns. Som att ha exem. Tele2 – förbannad vare er koncern i evighet! Er undergång skall bli min triumf. Visita Interiora Tartaros Rectificando Invenies Occultum Lapidem.
Agenten ringer. Han låter lättare till sinnes idag. Jag vill inte ens ta upp det där med huset. Laga inte vad ej trasigt är. Han berättar att han gått med i Facebook-gruppen "Äggmackor och slan" – ett tiotal personer som behandlar postpunk-eran ur ett Kalmar-perspektiv. Jens Assur passerar mitt fönster Jag ser bara hans ryggtavla, ändå vet jag att det är han. Ingen är så liten, har så beige trenchcoat eller går så lätt framåtlutad. Jag råkar läsa ett roligt inlägg av Luciano på Dino´s Facebook. Den först nämnde är en av de karaktärer inom den lokala scenen som jag aldrig vetat om jag skall förpassa till de onda eller de goda. Rätt svar skall alltså vara De roliga. Jag minns en kvinnlig vän till mig som hade slutat med dåligheter vars art här skall skall förbli ospecificerad. Hon berättade det för honom. Han såg henne djupt i ögonen och fällde sedan det bevingade utlåtandet: "Litet friskare, litet tråkigare". Nu berättar jag för min vän Yesim om mina planer för kvällen. Att laga linsgryta. Har så många någonsin delat så mycket av så ytlig karaktär? Jag anar var detta är på väg.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Glöm inte att typ 99% av Sveriges befolkning skiter fullständigt i Facebook. Det är viktigt för en mycket liten krets i Sverige. Man är inte NÅGON för att man har 300 facebook-kompisar. Kan sitta ensam på lördagen ändå. Livet handlar om ngt annat. Lätt att glömma det.

Anonym sa...

Jag har en vän som ägnar sitt liv åt sniglar. Hon forskar. Hon tror inte en sekund att någon bryr sig men skriver massor om detta och lever i snigelvärlden ändå.

Denne Klingberg gillar facebook. Skriver om det. Det är ok.

För övrigt vill jag säga att jag är en gammal s.k äggmacka från Kalmar. Jag gick fotbollsgymnasiet 1986-89.
Skulle gärna lurka lite i den diskussionsgruppen.

Anonym sa...

Yesim? Vilken Yesim är det? Är det maketjejen? Hon är så snygg. Vad gör hon nu för tiden? Om det är samma Yesim alltså.