onsdag 20 augusti 2008

Sedan radar de olästa bloggkommentarerna upp sig som luckor i paranoians julkalender.
Det roliga med Damernas Värld-recensionen var att hon recensenten klumpat ihop mig, Plura och Lundell och skrivit mest om vad min boks huvudperson Karl Mikael hade gemensamt med deras respektive berättarjag. Hon skrev att hon hittade samma sorts trötthet hos de tre berättarjagen, vilket gör mig litet orolig å de andra två författarnas vägnar. Min bok handlar om en person som genomgår en kris. Därav tröttheten och svartsynen. Vad är deras skäl? (Om jag för ett ögonblick tillåts begå dödssynden att i deras fall blanda ihop verk och person)
Jag blev i alla fall rätt road av det hela och ringde och berättade det för min vän och kollega som vi kan kalla Battlestar Galactica. Hon sa ungefär "Whatever makes you happy" och det stod klart att hon inte tyckte sällskapet var sådär jättefränt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är det för Clematis Karl Mikael har? Vårdar själv en mörkviolett Alp- o en röd-gul Korean(?) Clematis, som jag älskar. Förstår därför KMs förtvivlan när en granne slängt den :-(

Jon Jefferson Klingberg sa...

Bra fråga.. vad tror vi om vit, storblommig?
Den som vattnat en klematis har inte levt förgäves.
– gammalt kinesiskt ordspråk.

Malilda sa...

Det jag gillar bäst med din bok är att den speglar ett traditionellt kvinnligt perspektiv men genom en mans känslomässiga filter.
Fint kinesiskt ordspråk! Det är tydligen i alla fall inte Alp-clematis ni har, för de har små blommor o är (dessvärre) det enda som funkar här i odlingszon 6.
Sköt om sig o familjen inhl nya kärleken!
/*