torsdag 14 augusti 2008

– Hej vad gör du?
– Försöker jobba, och själv?
– Jag tittar på Josefsson på SVT.SE. Det är dom där reportagen där han följer upp reportage om människor han gjorde reportage om för femton år sedan. Det är så himla bra!
– Ok.
– Det får mig verkligen att sakna Sverige. Nu är det något långt reportage om en av dem han följde då. Han måste varit 27 i det första reportaget. Det handlade om några A-lagare som startade en musikförening. Dom arrangerade spelningar med Björn Afzelius bland annat. Nu är han fyrtio och har nio barn med sju kvinnor. Han går på socialbidrag och bor i ett radhus med två små knoddar. Jag älskar Janne Josefsson! Som en vessla smyger han omkring! (belåtet skratt)
– Med det där gnagar-ansiktet.
– Ja, ha ha ha! Men ärligt talat vad skulle Sverige vara utan Janne Josefsson?
– Jag tackade just nej till att vara med i hans nya debattprogram.
– VA?
– Det mejlade en kvinna som jobbade med honom. De skulle debattera kärnfamiljen.
– Och du sa nej? Är du tokig? Vem skall säga något om kärnfamiljen om inte du? Fattar du inte att det skulle vara jättebra för din bok? Du måste göra allt för din bok!
– Men vad finns att säga om kärnfamiljen?
– Kärnfamiljen behöver väl verkligen diskuteras!
– Varför det?
– Kärnfamiljen får inte vara den enda normen. Det är kanske inte rätt att kärleken skall vara basen för allting. Att mannen och kvinnan jämnt skall bo tillsammans och gå där och nöta på varandra.
– Det förstås.
– Det var bättre innan människan blev bofast. När männen drog iväg och jagade och fiskade. Då fick kvinnorna litet lugn och ro. Och kunde gå där hemma och utbyta erfarenheter med andra likasinnade...kvinnor.
– Medan männen sodomiserade varandra på fiskeutflykten.
– Nä men sedan kom männen hem med fisken och då hade man sex.
– Ok.
– Den där basen i livet, stabiliteten och dagliga gemenskapen kan man kanske lika gärna ha med vänner och andra familjemedlemmar.
– Det är i och för sig sant.
– Du måste ringa den där tjejen och säga att du ändrar dig och vill vara med. Lova det nu?
– Ok.
– Nu måste jag lägga på.
– Hörs snart då.
– Lova att du ringer henne!
– Ok.
– Hejdå!
– Hejdå!

5 kommentarer:

Anonym sa...

"Till alla övriga mansgrisar som darrar inför tanken att få brallorna nerdragna inför öppen ridå vill jag bara ge ett enkelt råd: Sluta upp med svineriet! Först då slipper vi berätta om det."

Unni Drougge

Anonym sa...

Det viktigaste först:
Alt 1: Det behövs 11 elgitarrister för att skruva i en glödlampa. En som skruvar och 10 som säger " Det där kunde jag ha gjort bättre själv".
Alt 2: Det behövs 11 elgitarrister för att skruva i en glödlampa. En som skruvar och 10 som säger " Snabbare, snabbare!".

Om du har ett bättre svar så får du gärna dela med dig.

Som hängiven läsare av din blogg så köpte jag din bok (inbunden!) och - du har hört det förr - sträckläste den genast. En fantastisk modig och bra bok! Tack!

Som tack får du ett klipp på en man som inte håller med Yngve i frågan Single coil vs humbucker...

http://www.youtube.com/watch?v=0h2ToYJ7pQE

/ML

Anonym sa...

Vet du förresten hur många bassister det krävs för att byta en glödlampa? Bara en, men gitarristen måste visa hur man gör först.

/ML

Jon Jefferson Klingberg sa...

Instämmer med anonyms Unni-citat. Vad jag inte förstår är vad det har här att göra. Generellt tips till alla som uttrycker sig på internet: Försök bli bättre på att sätta in saker i ett sammanhang.

Och överlägsen vinnare i gitarrgåtan är...ML! Grattis! Haha! Nummer två hade jag aldrig hört!

Jon Jefferson Klingberg sa...

Grejen är att även Yngwie kör på humbuckers, fast stackade, så att de ser UT som single coil. (Fick jag veta på den där festen också)