måndag 18 februari 2008

Litet lurad känner jag mig allt

Ni som trodde att citatet nedan kom från mig misstog er. Det är i själva verket en av slutraderna i den australienska författaren Emily Maguires bok Taming the beast, som enkelt uttryck är en berättelse om erotisk besatthet. Fjärran från såväl barnvaktsbokning som att vara en liten japan som spelar Simsons-soundtracket på två gitarrer. Men ändå. Har för övrigt kollat på det här fler gånger än jag känner mig helt bekväm med att deklarera det senaste dygnet. Idag vill jag skrika Men kom an då till dagen och har bestämt mig för att göra det jag vill mest. Historien med mig och den där boken är väl också rätt typisk. Jag läste den över axeln på någon under semestern, och var sedan fast. Läsningen av de sista tjugo sidorna i den var som att slita bort operationsstygn. Mest ville jag bli klok på vad författaren menar med hela den sjuuuuka historien. Nu är jag rädd för att hon framför allt ville riva upp så mycket som möjligt. Likt en annan Strueplansbloggare. Litet lurad känner jag mig allt. Varför söker vi förresten upp så mycket saker som får oss att må dåligt? Jag blir skitförbannad om jag inte får ett seriöst svar.
Apropå det: Rapportering om såväl Tele 2:s kasshet (Plus i SVT) som tempererade greppbrädor (DN) har denna vecka dykt upp i mainstreammedier. Hoppas ni inte glömmer vem som var först på det. Oj vad jag älskar när det står saker jag redan vet i tidningen! Det är som om det får mig att känna mig både välinformerad, samt litet mindre ensam. Här skulle en litet mer medelmåttig bloggare låtit inlägget sluta. Men jag ämnar i stället skämma bort er med följande: Häromdagen läste jag i tidningen att Mark Levengood fått sin dator stulen av en väskryckare på centralen. Den var full av semesterbilder samt ett manus till en ny bok som han varit skicklig nog att skicka en kopia av till förlaget. Nu undrar jag om ni ser vad jag ser – en lumpen datortjuv som i hemmets mörka vrå ögnar sig igenom makarna Levengood / Gardells semesterbilder samt ett manus med titeln Gamla farbröder värper inte ägg? Jag känner inte Mark men kan berätta en sak om honom som ni förmodligen inte vet: Han är väldigt bra på att dra snuskiga vitsar. En bekant till mig fick en gång höra en så grov liten trerading ur den där rosenmunnen att han häpnade. Det tarvliga skämtet kommer publiceras på denna webbplats klockan 21:15 ikväll.

1 kommentar:

Ingela sa...

Kanske vissa människor är så vana vid att må dåligt att dom skulle tappa sin identitet om dom började må bra. Det är tryggt för dom. Om dom inte mådde dåligt, vem skulle dom då vara?
Eller vill man se andras gränser för att själva hitta sina egna?
Det den ena mår dåligt av kanske inspirerar den andre.
Jag vet inte.

Ser fram emot skämtet i kväll.